Microciparea

Microciparea


În fiecare an, mii de animale dispar. Multe animale de companie (mai ales de interior), nu poarta coliere sau medalioane. Chiar daca animalul dumneavoastra de companie poartă un colier sau medalion de identificare, acestea se pot rupe sau se pot deteriora, astfel încât aceste forme de identificare nu pot fi suficiente pentru a asigura întoarcerea în siguranță a animalului dvs de companie.

Animalul dumneavoastra de companie are nevoie de o formă de identificare, ce nu se poate pierde, fura sau deteriora.

Un microcip este o formă sigură, usor de aplicat, care poate crește în mod semnificativ sansele ca animalul dumneavoastra de companie sa fie identificat in caz de pierdere sau furt. Un microcip are mărimea și forma unui bob de orez și este plasat sub pielea animalului, între omoplați. Implantarea microcipului durează doar câteva minute și este foarte sigura.

Fiecare microcip este unic și contine informații vitale despre animalele d-voastra de companie, inclusiv numele, adresa, și datele de contact ale proprietarului. Dupa implantarea microcipului, proprietarului de animale de companie ii este dat un formular de înregistrare pentru a finaliza operatiunea. Înregistrarea numărului corespunzator microcipului se face într-o bază de date națională de recuperare pentru animale de companie. Clinicile veterinare, cabinetele veterinare și birourile de control pentru animalele din intreaga tara sunt dotate cu scanere electronice speciale, care pot detecta microcipul și numărul de identificare.

În cazul în care un animal de companie pierdut este preluat de serviciul de ecarisaj al animalelor sau este găsit de un bun samaritean și se prezinta cu el la un medic veterinar, la o simpla scanare a microcipului relevă numărul de identificare, Proprietarul animalului putand fi contactat și redat acestuia. Microcipul este un mod sigur, eficient pentru a va asigura întoarcerea animalului dvs de companie în cazul în care s-ar putea întâmplă ceva nedorit.