Insuficiență renală

Servicii Insuficiență Renală Suceava


Boala de rinichi la animalul dumneavoastra de companie este o boală gravă și necesită o atenție promptă de către medicul veterinar. Boala renala este o afectiune in care rinichiul nu este capabil de a scăpa de deșeurile transportate de sânge.

Această boală poate fi provocata în mai multe moduri. Una dintre cele mai infame este ingestia de antigel de radiator. Alte cauze sunt obstacole ale uretrei, soc sau ruptura vezicii urinare.

Acestea sunt urgențe medicale și ar trebui să fie tratate numai de către medicul veterinar. Bolile de rinichi sunt considerate urgente, la pisici, deoarece felinele nu par sa dea semne de insuficienta renala până cand aproximativ 70 % din totalul nefronilor sunt distrusi.

Semnele bolii de rinichi la pisici pot fi urinari frecvente sau chiar pisica ta se poate opri din urinat, voma, diaree și comportamentul letargic. Dacă sunteți ingrijorat ca animalul dvs de companie ar putea suferi de insuficiență renală, vă rugăm să contactați imediat Clinica Veterinara Fanvet.

Un examen fizic, investigatii ecografice, biochimice si nu in ultimul rand discuții despre simptomelor observate la animalul tau de companie vor ajuta la tratarea bolii.