Căței și pisoi

Catei si pisoi - Generalitati


Catelusii și pisoii sunt drăguți, dar mulți dintre viitorii proprietari nu sunt conștienți de responsabilitatile ce le implica achizitionarea unui animal de companie. Daca aveti nevoie de informatii si sfaturi cu privire la ingrijirea animalutelor d-voastra nu ezitati sa apelati cu incredere la colectivul de medici veterinari ai clinicii Fanvet.

Proprietarii de animale trebuie să ia în considerare aspecte precum hrana, educarea, integrarea in noua familie, vaccinarile, examinările medicale regulate, deparazitarile profilactice, serviciile de sterilizare/castrare precum și asigurarea unui confort psihologic.

De la echipa Fanvet puteti afla informatii despre alimentele de care are nevoie animalul d-voastra de companie pentru a creste puternic. În funcție de varsta catelului sau pisicii , greutatea corporala sau problemele medicale, medicii de la Clinica Fanvet vă pot ajuta să alegeți un regim alimentar care îndeplinește toate cerințele nutriționale ale animalului d-voastra de companie.

VACCINAREA CATEILOR SI PISICILOR

Cateii si pisicile sunt protejati impotriva multor boli infectioase de anticorpii prezenti in laptele mamei (colostrum) pe care il primesc inca din primele ore de viata. Protectia oferita de anticorpii specifici materni dureaza in jur de 2-3 luni. Acesta este motivul pentru care programul de vaccinare incepe in jurul varstei de 5-6 saptamani la catei si 7-8 saptamani la pisici cu prima injectie, ulterior stabilindu-se urmatoarele date de vaccinare.

Multi oameni sunt de parere ca daca isi vaccineaza cainii si pisicile cand sunt mici, imunitatea data de vaccin ii va proteja tot restul vietii. Din nefericire acest lucru este total neadevarat. Mentinerea protectiei se face prin vaccinarea de rapel la intervale de timp regulate.

Revaccinarea stimuleaza raspunsul imunitar astfel incat perioada de protectie sa se mentina. In lipsa acestor vaccinuri, sistemul iminitar al cainelui d-voastra nu este capabil sa-l apere de boli grave, adesea fatale.

Programul de vaccinare va fi adaptat pentru fiecare animal de catre medicul veterinar, in functie de modul de viata si riscul la boli la care este expus animalul de companie.

DRESAREA SI ADAPTAREA CATEILOR SI PISICILOR

Dresajul puilor trebuie sa inceapa de timpuriu. Primele luini de viata reprezinta perioada de socializare, in care animalul d-voastra de companie isi va dobandi comportamentul, pozitia ierarhica in cadrul casei, modul de comunicare cu membrii familiei si isi va redirectiona afectiunea materna catre stapan sau familia in care creste. In masura in care ii veti respecta atat temperamentul mostenit genetic cat si personalitatea individuala, va veti asigura ani plini de satisfactie in compania unui prieten vesel si credincios. In cazul in care aveti probleme cu comportamentul animalului d-voastra de companie sau considerati ca reactiile sale sunt nepotrivite, agasante sau periculoase, nu ezitati sa solicitati sfatul medicilor de la clinica veterinara Fanvet.

Veterinarii va vor ajuta!!!

EXAMENELE FIZICE ALE CATEILOR SI PISICILOR

Pentru că de multe ori situatia poate fi înșelătoare, este recomandata vizita la cabinetul veterinar imediat după cumpararea sau adoptarea unuia de la crescator, magazinul de animale de companie, sau adapostul de caini. Medicii veterinari de la Clinica Fanvet ,va vor consilia cu privire la ceea ce este nevoie pentru ingrijirea curenta, sanatatea si vaccinurile pentru a păstra animalele de companie sanatoase. Catelusul tau sau pisica va avea nevoie sa primeasca o serie de vaccinari administrate în cursul primelor câteva luni, și ar trebui să le înceapă între șase până la opt săptămâni de viata.

PROGRAME DE PREVENIRE A PARAZITILOR LA CATEI SI PISICI

Există mai multi paraziti comuni care pot ajunge pe corpul si in corpul catelului si al pisicii. Puricii, căpușele și țânțarii sunt printre cei mai comuni paraziți externi care afectează animalele de companie. Infestarea cu paraziti externi poate cauza mai mult decat o mancarime suparatoare. Unii paraziti cum ar fi puricii sau capusele pot tramsmite animalului d-voastra boli infectioase. Din fericire, acum exista tratamente antiparazitare eficiente si sigure care pot fi folosite pe termen lung si in mod regulat pentru protectia animalului d-voastra de companie. In cazul in care detineti mai multe animale, se recomanda tratarea tuturor impotriva parazitilor externi cu produse specifice fiecarei specii. In anumite cazuri poate fi necesar sa dezinfectati si mediul in care traiesc animalele pentru evitarea recidivei. Medicul veterinar va poate ajuta sa gasiti cea mai eficienta cale de a va scapa animalul de companie de parazitii externi. Există, de asemenea, multi paraziți interni care pot afecta animalele de companie. Deparazitarea interna este necesara cateilor si pisicilor pentru a le asigura o dexvoltare normala si pentru a le mentine starea de sanatate. Recomandarea medicilor de la Clinica Fanvet este cu cat sunteti mai bine documentati privind îngrijirea unui catelus sau îngrijirea unui pisoi, cu atât veți fi în măsură să aveti grijă de animalele de companie. Dacă veti primi un animal de companie pentru prima dată sau sunteți un proprietar de animale de companie cu experiență, puteți învăța mereu ceva nou, noi incurajam întrebările și preocupările. Pentru o buna colaborare vom stabili impreuna programul animalului d-voastra de companie pentru deparazitari și vaccinari.